Nohup kommandoen er virkelig nyttig, hvis du bruger ssh-kommandoen til at logge på andre maskiner. Så hvad gør nohup? Forestil dig, at du er logget på en anden computer eksternt ved hjælp af ssh, og du vil køre en kommando, der tager lang tid og derefter afslutte ssh-sessionen, men lad kommandoen køre, selvom du ikke længere er tilsluttet, så nohup lader dig gøre det lige.

For eksempel kan du bruge en Raspberry PI til at downloade distributioner til prøve. Opret forbindelse til Raspberry PI via ssh fra en pc. Hvis du begyndte at downloade en stor fil på Raspberry PI uden at bruge nohup kommandoen, skulle du vente på, at overførslen er afsluttet, før du logger fra ssh-sessionen, og inden du lukker den bærbare computer. Hvis du gjorde dette, kan du lige så godt ikke have brugt Raspberry PI til at downloade filen overhovedet. Hvis du vil bruge nohup, skal du blot skrive nohup efterfulgt af kommandoen som følger:

$ nohup wget http://mirror.is.co.za/mirrors/linuxmint.com/iso//stable/17.1/linuxmint-17.1-cinnamon-64bit.iso &
$ exit

 

By Admin

Author: Jeg er en professionel system administrator og grundlægger af linuxboxen.dk Jeg er en ivrig Linux-elsker og open source-entusiast. Jeg bruger Ubuntu og tror på at dele viden. Bortset fra Linux, elsker musik og dyr. Jeg er en stor fan af Dire straits.

One thought on “Brug nohup til at køre kommandoer, når du er logget ud af en SSH-session.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *