Amahi.

Amahi er en fantastisk open source-løsning til hjemmebaserede NAS-brugere, der giver mulighed for at erstatte DHCP / DNS-indstillingerne på din router med dem, der er integreret i Amahi-softwaren, så du kan styre og navngive alle NAS-tilsluttede drev på dit netværk . Det er mere en hjemmeserver end strengt et operativsystem, men det er stadig utroligt robust, med en pæn grænseflade og dedikeret app- og plugin-butik, der lader dig bøde det med ting som Plex og endda en Minecraft-server.

Den leveres med masser af backup muligheder, herunder backup af fuld disk netværk og planlagte sikkerhedskopier til Windows og Mac-pc’er. Amahi gør det nemt at oprette brugere for at dele dine filer på tværs af et netværk og kontrollere, hvem der ser hvad.

En bekymring, som brugere har rejst om Amahi, er sikkerhed. Selvom der ikke har været kendte brud, virker Amahi helt fast besluttet på ikke at tage noget ansvar, hvis tingene går galt, og yderligere oplysninger om, hvordan de holder dine data sikre, er noget sløvt. Det kommer imidlertid færdigpakket med sin egen version af OpenVPN, så det hjælper.

Amahi får også ekstra point for at tilbyde links til alternative NAS-udbydere, hvis det ikke passer til dine behov, hvilket er usædvanligt ærligt af dem!


Open Media Vault.

Når man bygger en NAS, der drives af Linux, bør Open Media Vault være alles første valg. Hvorfor? Til at begynde med kører den på Debian-stabilt: en rock-solid udgivelse med meget få nye funktioner. Dette sikrer, at din server altid kommer til at fungere og ikke vil ryste under vægten af ​​større ændringer.

Alt om Open Media Vault er meget praktisk. Du behøver ikke engang meget at vide om Linux eller Debian for at få det i gang. Når det er installeret på systemet, kan alt styres af en sofistikeret webgrænseflade, som systemet opretter på egen hånd.

OMV understøtter Samba / CIFS, FTP, NFS, Rsync og TFTP. Sammen med alt dette har Open Media Vault støtte til plugins. Disse plugins kan nemt installeres ved at gå til plugin sektionen i web-brugergrænsefladen. Plugins inkluderer OwnCloud, LDAP, shairport, osv.

Hvis du søger at oprette en Linux-powered NAS og er nybegynder eller bare er på udkig efter en velunderbygget løsning, ville du være vild med ikke at gå til Open Media Vault som dit første valg.


Openfiler,

Rock solid NAS-løsning med en temmelig anstændig webadministration (komplet med forskellige værktøjer til at kontrollere, hvordan dine data gør, tilføje aktier osv.) interface til opstart. Det er bestemt ikke lyst, men lover stadig solid præstation. I modsætning til Open Media Vault er denne distribution mere fokuseret på virksomhed eller professionel

 

 

 

 


Rockstor er til CentOS med BTRFS.

Rockstor er gratis, men du skal betale et abonnementsgebyr for at få stabile opdateringer.


Openfiler

 

Dette system køre på x86/64 bits box. Understøtter CIFS samt NFS iSCSI er også muligt.

 


NASLite

NASLite -M2 er en af ​​de få kommercielle Linux-baserede NAS distributioner. Det er tilgængeligt via en ISO CD image fil downloades for 34,95 dollars.
Den understøtter følgende netværksprotokoller : SMB / CIFS , NFS , AFP , FTP, HTTP og rsync . DAAP (Digital Audio Access Protocol ) og UPNP ( Universal Plug and Play ) protokoller understøttes også. Dette giver dig mulighed for at streame lyd-og videoindhold , såsom iTunes, spillekonsoller, og Windows Media Player. Den NASLite server suite er optimeret til at udføre på maksimal effektivitet med minimumkrav til hardware . Det kan installeres eller startes direkte til RAM , svarende til LiveCDer men NanoNAS bruger en diskette . Alligevel er det kun kræver mindst 64MBs RAM.

Svarende til CryptoNAS , NASLite er ikke et fuldgyldigt NAS-server . Det tilbyder ikke brugeradministration, diskkvotaer , eller evnen til at slutte sig til domæner. Men det er nok mere end nok til hjemmet og små business-netværk .


FreeNAS

Freenas er baseret på FreeBSD og er klar til installation.

FreeNAS giver brugerne mulighed for at opbygge netværk-attached-storage (NAS) på næsten alle hardware-platform for deres valg. FreeNAS projektet og software blev grundlagt i 2005 på princippet om, at netværkslager stilles til rådighed for verden uden omkostninger og er behæftet med licens restriktioner. FreeNAS Project har en moden samfund og et team af udviklere dedikeret til at opfylde dette mål og yde den bedste open source NAS-løsning på markedet.

  •  Windows Backup
  •  Apple Time Machine
  •  rsync
  • PC-BSD Life Preserver

Mere info på http://www.freenas.org/

video her


CryptoNAS

CryptoNAS (tidligere CryptoBox) er en NAS-projekt koncentrerer sig om disk kryptering. De giver en Linux-baseret LiveCD, der inkorporerer kryptering med en NAS-server. Plus de tilbyder en pakke, der er installeres på eksisterende Linux-baserede servere, tilføjer det brugervenlige web-baserede frontend for disk kryptering. De er licenseret under GPL

Læs mere her

Loading

By Admin

Author: Jeg er en professionel system administrator og grundlægger af linuxboxen.dk Jeg er en ivrig Linux-elsker og open source-entusiast. Jeg bruger Ubuntu og tror på at dele viden. Bortset fra Linux, elsker musik og dyr. Jeg er en stor fan af Dire straits.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *