Linux distributioner

XeroLinux.

Dette er XeroLinux – en Arch-baseret Distro, et personligt projekt, jeg arbejder på (xerolinux.xyz), som jeg tænkte, jeg ville dele, hvis nogen derude deler min passion for at bygge Linux. Skriver de på deres hjemmeside.

Den kommer i 2 varianter, “Main (KDE) Edition” og “XFCE edition”.

Du kan download den her


Linuxfx
Linuxfx er en brasiliansk Linux-distribution baseret på Ubuntu. Den leveres med en intuitiv Cinnamon desktop brugergrænseflade designet til at lette migrering af brugere fra Windows. Af andre funktioner i distributionen inkluderer en ny personlig assistent, et WX-tema til desktop- og systemapplikationer og kompatibilitet med software skrevet til Windows (.exe og .msi) gennem en vinport. Efter udgivelsen af Linuxfx 10.6 blev distributionen et kommercielt tilbud.
du kan download den her


XixOS

NixOS er en Linux som har en powerful package manager. Du kan køre rollback hvis et program som nedgraderes igen. Så systemet skulle være ikke så nemt at få til at stoppe med at virke. Du kan læse mere her

Det er rigtigt godt hvis man har et program som man godt vil opdatere, Og er afhængig af andre pakker som er installeret.


Den nye version af Ubuntu 22.04 er frigivet.

Download her

Hjemme side www.ubuntu.com

Dansk ubuntu hjemmeside ubuntudanmark.dk


Linux mint version 21.3 er ude.

Codename “Ulyssa” du kan download den her.


ExTiX | The Ultimate Linux System.

Det er en svensk udviklet linux.

Du kan downloade den her

 


postmarketos

Postmarketos OS til din mobil.

Ja nu kan du køre linux på din telefon.

Læs mere her https://postmarketos.org/


Elementary OS

Elementary OS.

Elementary OS leveres med et nøje overvejet sæt apps, der imødekommer hverdagsbehov, så du kan bruge mere tid på at bruge din computer og mindre tid på at fjerne bloatware.

Du kan downloade den her https://elementary.io/da/


Tails

Tails, er kommet ud i version 1.2.1, er en live 32-bit Debian Linux-baseret operativsystem, der kører fra en USB-flash-drev, CD / DVD-eller SD-kort. (Et levende system er en komplet, bootable OS på flytbare medier.)

Den er meget sikker og ryder ram efter du lukker den ned. For at der ikke gemmes data af nogle art. Den kræver kun 1Gb ram for at køre. og kan køre fra en usb nøgle.

Du kan læse mere på https://tails.boum.org/about/index.en.html


Clear Linux OS

Clear Linux * OS kan køre på meget minimal hardware.

Kan køre på et system med en enkelt CPU, 128 MB hukommelse og 600 MB diskplads.

Mere info på https://clearlinux.org/


Slackware 15.0 er klar.

Efter en lang udviklingscyklus (herunder mange betas og frigivelse kandidater for at få alt perfekt), er vi glade for at kunne meddele tilgængeligheden af den nye stabile udgivelse. Du finder opdateringer i hele systemet, med de nyeste udviklingsværktøjer og nyere versioner af applikationer, vindueshåndterere, desktop-miljøer og værktøjer.

Do kan downloade den på http://www.slackware.com/getslack/


openSUSE Leap 15.5

openSUSE Leap 15.5

Anbefalede systemkrav

  • 2 Ghz dual core-processor eller bedre
  • 2 GB systemhukommelse
  • Over 40 GB ledig harddiskplads
  • Enten et DVD-drev eller USB-port til installationsmediet
  • Internetadgang er nyttig og kræves af netværksinstallationsprogrammetDownload https://software.opensuse.org/distributions/leap

 


DoudouLinux

DoudouLinux er specielt designet til børn at gøre brug af computeren så let og behageligt som muligt for dem (og for deres forældre også!) [1], mens der tager sig af børn, selvudfoldelse. DoudouLinux indeholder snesevis af programmer, der passer børn fra 2 til 12 år, og giver dem et miljø så nem at bruge som en spillekonsol. Børn kan lære, opdage og have det sjovt uden far og mor altid ser!

Download den her


Qubes OS Version 4.2

 

Ques OS er et sikkerheds operativsystem, som er fundamentalt forskelligt fra ethvert andet Linux-skrivebord. Alt bygger på vm.
Secure Desktops med Qubes:

Introduktion

I denne første artikel giver jeg et overblik over, hvad Qubes er, nogle af de tilgange det kræver, der er helt forskellige fra, hvad du måske er vant til på et Linux-skrivebord og nogle af dets særligt interessante sikkerhedsfunktioner. I fremtidige vil jeg give flere vejledninger til at installere og konfigurere det, og hvordan man bruger nogle af sine mere avancerede funktioner.

Sikker Desktops med Qubes: Installation

Den måde det virker på er at hver desktop køre i sin ejen vm for at begrænse det, som angriberne har adgang til, hvis de kompromitterer en VM. Dette giver dig mulighed for at bruge en VM til regelmæssig webbrowsing, en anden til bank og en anden til opbevaring af dine GPG nøgler og adgangskode manager. I denne artikel følger jeg en grundlæggende vejledning om, hvordan du downloader og installerer Qubes sammen med et generelt overblik over skrivebordet og de forskellige standard VM-typer.

Secure Desktops med Qubes: Compartmentalization

En af de definerende sikkerhedsfunktioner i Qubes er, hvordan du kan opdele dine forskellige desktopaktiviteter i separate VM’er. Tanken bag sikkerhed ved compartmentalization er, at hvis en af ​​dine VM’er er kompromitteret, er skaden begrænset til netop den VM.

Sikker Desktops med Qubes: Ekstra beskyttelse

Qubes-os er et sikkerhedsfokuseret Linux-distribution, der rummer dine almindelige desktopopgaver i individuelle VM’er.

Do kan download den på https://www.qubes-os.org/


Fedora

Fedora Community-støttet fordeling sponsoreret af Red Hat. Det er normalt udstyret med cutting-edge Linux teknologier.

Fedora 39 er udgivet! Hent den nu

fedoraproject.org


Ultimate

Ultimate Edition 3.7, en Ubuntu-baseret distribution med en tilpasset KDE som standard desktop.Ultimate har et omfattende sæt af softwarepakker. KDE er standard desktop miljø.

Download (MD5) fra SourceForge.


OpenSUSE

OpenSUSE-projektet har annonceret udgivelsen af ​​openSUSE 13.1, en stor ny version af en af ​​de ældste og mest populære Linux-distributioner til rådighed i dag: “Kære bidragyderne, venner og fans: udgivelsen er her Otte måneders planlægning, emballering, tilføje funktioner! , fastsættelse af problemer, test og fastsættelse af flere problemer har bragt dig det bedste, gratis og open source har at tilbyde, med vores grønne touch:. stabil og awesome Denne udgivelse gjorde gavn af de forbedringer til vores test infrastruktur og meget opmærksomhed til fejlretning. mens en kombination af over 6.000 pakker understøtter 5 arkitekturer aldrig kan være perfekt, vi er stolte af at sige dette virkelig repræsenterer det bedste gratis software har at byde på! de seneste desktops (fem af dem!), server-og cloud-teknologier, udvikling af software værktøjer og alt der imellem er inkluderet.

Download dvd 64 bits iso her


RedHat

Red Hat, Inc. har annonceret udgivelsen af ​​Red Hat Enterprise Linux ( RHEL ) 6.5 , den seneste opdatering i 6.x serie af Red Hats enterprise -class Linux-distribution : “Red Hat, Inc. annoncerede i dag den generelle tilgængelighed af Red hat Enterprise Linux 6.5 , den nyeste version af Red Hat Enterprise Linux 6 . Red Hat Enterprise Linux 6.5 udvider Red Hats vision om at give en virksomhed platform, der har stabiliteten til at frigøre det til at tage på store udfordringer infrastruktur og fleksibilitet til at håndtere fremtidige krav , med et omfattende partnernetværk og støtte økosystem . Red Hat Enterprise Linux 6.5 er designet til dem , der opbygge og administrere store, komplekse it-projekter , især virksomheder, der kræver en åben hybrid sky. Fra sikkerhed og netværk til virtualisering , Red Hat Enterprise Linux 6.5 giver nødvendige kompetencer til at håndtere disse miljøer.

Download her

Loading