Google Drive er en sky opbevaring leveres af Google, som giver fil synkronisering, fildeling og kollaborativ redigering. Mens dette skrives, Google tilbyder Google Drev klientsoftware på flere platforme: Windows, Mac OS X, Android og iOS. Især dog den officielle Linux klient til Google Drev mangler stadig. Så hvis du ønsker at få adgang til Google Drev på Linux, skal du enten adgang Google Drev på nettet, eller brug eksisterende uofficielle Linux klientsoftware.

En sådan uofficiel Linux klient til Google Drive er Grive, et open-source kommando-line klient til Google Drive. Grive tillader on-demand tovejs synkronisering mellem din Google Drev konto og lokal mappe. Det er efter start, Grive uploader indhold ændring i en lokal mappe til Google Drive, samt opdatere hente indhold fra Google Drev til en lokal mappe.

 

https://www.linuxboxen.dk/hvordan-aabner-jeg-en-kommando-terminal/

 

I denne tutorial, vil jeg beskrive, hvordan du synkroniserer Google Drev fra kommandolinjen ved hjælp af Grive.

For at installere Grive på Ubuntu:

$ sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8 
$ sudo apt-get update 
$ sudo apt-get install grive 
$ mkdir ~/google_drive 
$ cd ~/google_drive 
$ grive -a 

Ovenstående kommando vil udskrive autentificering URL Google, og beder dig om at indtaste autentificering kode.

At opnå godkendelse kode, åbne en webbrowser, og kopiere og indsætte autentificering URL Google i webbrowseren bar. Du vil blive bedt om at logge ind på din Google-konto. Når du logger ind på Google, vil du blive spurgt, om at give Grive en tilladelse, som vist nedenfor. Klik på “Tillad adgang”.

Du vil derefter se autentificering kode, der oprettes for dig. Kopier og indsæt autentificering kode til den Grive prompt. Grive vil gå gennem godkendelse og begynde at synkronisere mapper og indhold mellem Google Drev og den lokale mappe,

Når du har foretaget en ændring på det lokale bibliotek eller Google Drive, kan du synkronisere Google Drev og den lokale mappe ved at køre Grive inden for det lokale bibliotek. Grive registrerer automatisk ændringen og udføre enten downloade eller uploade diff.

$ cd ~/google_drive 
$ grive 
sync "./job" created in remote, creating local
sync "./music" created in remote, creating local

Og sync køre som du kan se.

By Admin

Author: Jeg er en professionel system administrator og grundlægger af linuxboxen.dk Jeg er en ivrig Linux-elsker og open source-entusiast. Jeg bruger Ubuntu og tror på at dele viden. Bortset fra Linux, elsker musik og dyr. Jeg er en stor fan af Dire straits.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *