X11 har en mulighed for at få adgang til de programmer som kræver en GUI for at køre over SSH. Det vil sige at du har mulighed for at køre GUI programmer remote hvor skærm output vil blive vist på din lokale linux pc.

SSH har en mulighed for at forward X11 programmer gemen ssh tunnelen tilbage til din pc.  Det eneste som kræves installeret er xauth, for at få det til at virke.

$ sudo apt install xauth

For at enable X11 forward skal du rette i sshd konfig filen på maskinen du skal have adgang til. Login med ssh og check at X11Forwarrding yes er i konfig filen.

Derefter skal du genstarte ssh med denne kommando.

På Ubuntu.
$ sudo service ssh restart
På Debian.
$ sudo service sshd restart

Du er nu klar til at login med X11Forwarding. Det gør du med en parametre til ssh kommandoen -X

$ ssh -X 192.168.0.23

Du kan nu starte programmer remove fra serveren. Alt dette er globalt på maskinen. Hvis du vil have at det er pr bruger som nok er mere sikkert, skal du i stedet oprette/rette i din maskinens lokale ssh konfig fil.

$ vi $HOME/.ssh/config

Som før indsæt ForwardX11 yes i filen og gem den igen.

Du har nu enabled X11 forward men kun pr bruger basic.

$ ssh -X [email protected]

 

Loading

By Admin

Author: Jeg er en professionel system administrator og grundlægger af linuxboxen.dk Jeg er en ivrig Linux-elsker og open source-entusiast. Jeg bruger Ubuntu og tror på at dele viden. Bortset fra Linux, elsker musik og dyr. Jeg er en stor fan af Dire straits.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *