Der kan være mange måder at finde ud af, om et system er fysisk eller virtuelt. Jeg er opmærksom på følgende metoder på nuværende tidspunkt. Jeg vil opdatere, hvis jeg finder andre måder i de kommende dage.

Metode 1 – Brug af Dmidecode-værktøjet
Den nemmeste måde at finde ud af, om vi arbejder på en virtuel eller fysisk maskine, er at bruge Dmidecode-værktøjet. Dmidecode, DMI-dekoder,  bruges til at finde dit systems hardware-komponenter, såvel som andre nyttige oplysninger såsom serienumre og BIOS-revision.

Dmidecode kommer forudinstalleret med de fleste Linux-distributioner. Bare hvis det ikke allerede er installeret, kan du installere det ved hjælp af din distributions pakkehåndtering. Sig for eksempel, at følgende kommando installerer dmidecode i DEB-baserede systemer som Ubuntu, Linux Mint.

$ sudo apt-get install dmidecode

Efter installation af Dmidecode skal du køre følgende kommando for at finde ud af, om dit system er en fysisk eller virtuel maskine:

$ sudo dmidecode -s system-manufacturer

Hvis det er et fysisk system, får du et output som i det følgende.

Dell Inc.

Hvis det er et virtuelt system, får du følgende output:

innotek GmbH

Loading

By Admin

Author: Jeg er en professionel system administrator og grundlægger af linuxboxen.dk Jeg er en ivrig Linux-elsker og open source-entusiast. Jeg bruger Ubuntu og tror på at dele viden. Bortset fra Linux, elsker musik og dyr. Jeg er en stor fan af Dire straits.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *