umount vil ikke. hvorfor nu det ?

Du er sikkert alt for bekendt med den situation, – du forsøger at afmontere et drev, men bliver ved at vide af dit system, som det er optaget. Men hvilket program er at binde det op? En hurtig one-liner vil fortælle dig:

 

Til det skal vi bruge en terminal.

Hvordan åbner jeg en kommando terminal.

 

$ lsof -d /mnt/windows

Dette vil returnere kommandoen og proces-id af eventuelle opgaver, som nu har adgang til /mnt/windows mappen. Du kan derefter finde dem, eller bruge kill-kommando til at afslutte dem.

Author:

Jeg er en professionel system administrator og grundlægger af linuxboxen.dk Jeg er en ivrig Linux-elsker og open source-entusiast. Jeg bruger Ubuntu og tror på at dele viden. Bortset fra Linux, elsker musik og dyr. Jeg er en stor fan af Dire straits.

Skriv et svar