trådløst netværk på pi

Lær at oprette et trådløst netværk ved hjælp af din Raspberry Pi og lære at styre og bruge de forskellige netværk, der er tilgængelige.

Tilslut din trådløse enhed i din Raspberry Pi eller en USB-hub. Jeg foretrækker at sætte mine enheder i en USB-hub for at redde Raspberry Pi fra slid og ælde.

Før vi kan bruge den trådløse enhed, må vi først finde ud af navnet på vores enhed, så vi kan finde de nødvendige drivere. Indtast følgende kommando:

$ sudo lsusb

Dette vil liste alle de USB-enheder tilsluttet til vores Raspberry Pi. Du vil være på udkig efter noget, der ligner den trådløse enhed. Søg gennem listen over USB-enheder til en trådløs adapter.

Resultatet kan variere afhængigt af de enheder, du har vedhæftet.

Bus 001 Device 005: ID 0bda: 8189 Realtek Semiconductor Corp RTL8187B Wireless 802.11g Network adapter.

De vigtigste oplysninger er anført ovenfor, er blevet fed. Dette id er, hvad vi vil være at søge efter, når de søger de drivere, der er nødvendige for at bruge adapteren.

Før vi fortsætter, bliver du nødt til at opdatere din pakke information. Vær sikker på, at du er netværkskabel er tilsluttet, da vi har brug for at få nogle udpates fra Debian. Du skal bare indtaste:

$ apt-get update

Når opdateringer færdig med at downloade, skal du indtaste:

$ apt-cache search RTL818

Husk din enhed kan være anderledes, så du vil blive ind enhedens id til din enhed. Du har måske bemærket, at jeg først trådte RTL818 stedet for hele id. Det er fordi det ikke fandt adapteren, når du bruger apt-cache kommando. Du er muligvis nødt til at forkorte din beskrivelse.

Resultatet returneres for min enhed var:

Firmware-realtek – Binary firmware til kabelforbundet Realtek og trådløse netværkskort

Indtast nu.

$ sudo apt-get install firmware-realtek

Efter et par minutter at opdatere, vil du være tilbage på din $ prompt. Indtast følgende kommando for at se, om din adapter er opført.

$ lsmod

Du vil se den samme id på enheden på listen.

Modul Size Anvendes af

rtl8187 44897 0

Du kan ignorere ovennævnte oplysninger. Alt, hvad vi behøver at vide er, at ID-på enheden er nævnt, når du har skrevet lsmod.

Nu er vi bare nødt til at oprette en konfigurationsfil til den trådløse adapter. Vi kommer til at gøre dette ved at oprette en fil. Indtast følgende kommando:

$ sudo nano / etc / wpa.config

Nu skal du indtaste følgende, gemme filen og lukke tilbage til $ prompt

netværk = {
ssid = “YOUR_SSID”
proto = RSN
key_mgmt = WPA-PSK
parvis = CCMP TKIP
gruppe = CCMP TKIP
PSK = “WPA-adgangskode”
}

Den sidste del af denne konfiguration er at tilføje en reference til grænsefladerne. Udsted kommandoen:

Tilføj følgende

auto wlan0

$ sudo nano /etc/network/interfaces

Indsæt dette

auto wlan0 iface wlan0 inet dhcp wpa-conf /etc/wpa.config

Gem filen og afslut.

Den sidste fase af denne proces er at frakoble netværkskablet, som vi ønsker at teste, at den trådløse enhed er faktisk fungerer, så genstarte netværket ved at indtaste:

$ sudo /etc/init.d/networking restart