Hvordan ændre jeg den editor som bliver brugt eksempel ved crontab.

Mange af hjælpeprogrammerne i Ubuntu Linux bruger en teksteditor for at give dig mulighed for at redigere konfigurationsindstillinger og filer. Et eksempel på dette er at bruge kommandoen crontab, som giver dig mulighed for at redigere dine cron-job ved hjælp af standardeditoren.

Men hvad er standart editoren ?. Det er den tekst editor som bruges hvis du skal ændre sættings på eks crontab jobs.

Det er virkelig nemt at indstille standardeditoren ved hjælp af kommandoen update-alternatives. Åbn et terminalvindue, og skriv følgende kommando

$ sudo update-alternatives --config editor

Systemet vil nu spørge dig om hvilken editor som skal bruges default.

Du kan vælge den ønskede editor, ved blot at indtaste nummeret. Hvis jeg f.eks. Vil ændre standardeditoren til vim.

 

 

Author:

Jeg er en professionel system administrator og grundlægger af linuxboxen.dk Jeg er en ivrig Linux-elsker og open source-entusiast. Jeg bruger Ubuntu og tror på at dele viden. Bortset fra Linux, elsker musik og dyr. Jeg er en stor fan af Dire straits.

Skriv et svar